Malo nas je al nas ima…a zamisli da nas je više?!

U nogomet se kužim ko Plenki u upravljanje državom; dakle pojma nemam. Ali ova ekipa me netjerala da naučim, shvatim, i ne vičem ofsajd ko neka seljačina svaki put kad lopta pređe bijelu crtu. Nije to bilo to, jebat ga sad znam!

Ovi dečki su u meni probudili ono dijete koje je voljelo Hrvatsku i nije znalo ništa o politici. Voljelo je i točka. Mjesec dana već ne čupam kosu zbog poreza i benzina, živo mi se fućka jel me pokrao HEP. Ma kradi miško, nosi sve samo nek te nema dok gledam tekmu. Znaš kako mi je? Dobro brate. Jer opet volim svoju zemlju i svoj narod i svoje mjesto pod suncem. Jedna duša jedna domovina. A ovi šta su gore, i njih ćemo satrat samo nek prvo Francuze riješimo. Treba posložit prioritete.

Slušam kako u bircu sjede ljudi i govore: šta ću se veselit oni dobivaju milijune a ja sutra ne znam što ću jest. Odmah se dižem, naručujem im velku Žuju i kažem; Iznad svih i vas sam ja i Hrvatska. Živili! Gledaju me ljutito al ipak mrknu pivu.

Koji klinac oni nisu za život trčali i ugurali se negdi u neki nogometni klub? Rađe im bilo ugurat se u HDZ i oplest po gemištu. Sorry miško. To ko da sam ja ljuta jer manekenke zarađuju milijune a ja crkavicu. Al šta ću ja kad vidim ono pečeno janje i otkinem mu nogu i zobam ko da mi je zadnje…a brokolu ne volin vidit ni na slici i eto mi ga. Bar sam sita!

Nas ti nitko ne doživljava ozbiljno jer je cijela Hrvatska ko neko predgrađe malo većeg europskog grada. Pa neka smo. I nek nas je malo. Vrijedimo više. Mi smo probrane voćke neprocjenjive vrijednosti. Jabuke, pomidore, tikvice ma zovi nas kako oćeš al ćemo ti ga zabit nekoliko puta.

Kažu oni antipatični da smo imali sreće i da smo sve prošli na guz. Njima ne platim Žuju njih samo pošaljem da se tornjaju u rodni kraj po cijenu čuške. Sreća prati hrabre i one koji vjeruju. Ko da je mene ijedan poslodavac pitao jesam li iz geografije imala peticu il dvicu?! Bitno da sam ja položila o poslije kud koji mili moji. Bagro negativna. Mi smo u finalu! Ja bi takve sutra u 17h zaključala u neki podrum bez prozora. Da ni ovaj “guz” ne gledaju.

Osjećam se ponosno i sretno. Nisam dugo. U mojoj firmi radi 40 ljudi, samo dvije osobe su se kladile na Hrvatsku – al ćemo im s guštom izbit pare iz đepa i pravac na šank! Vjera ljudi, da možemo i hoćemo, samo to nam treba! To je naš snaga i naše gorivo. Mali ali srčani i jaki, borbeni i nabrijani. To smo MI HRVATI.

Na putu za posao plačem ko curica na svaku navijačku pjesmu. I neka. Na posao dolazim ko rakun razmazana. I neka, piše se povijest a mi smo dio toga! Jebate led ima li što ljepše? Isplakala sam dušu u ovih 30 dana, sve mi vlaga po kući!!

91’ smo povijest pisali krvlju i suzama, sad je pišemo znojem i osmjehom – probudi se Hrvatska i budi svjesna. Svakog trenutka.

Naše more valovima navija u plavom beskraju, stabla našeg gorja neumorno šume, ravnice se zlate a planine ponosito zavijaju. To je naša Hrvatska.

A politika i Vlada, to ti je samo prišt kojeg treba istinuti i zaboraviti. Doći će i oni na red…i bit će la papa!

Ajmo Vatreni, spremna sam, kupila sam vodootpornu maskaru od 100 kuna!!!

2 thoughts on “Malo nas je al nas ima…a zamisli da nas je više?!

  1. Goran Jurković

    Bravo, samo pozitivno. I to je uz nogometni, životni uspjeh Vatrenih. Okrenuli su sve u pozitivu, pa čak i negativne misli. Aaaaaajjjjjjjjjmmmmmmmmoooooooo.

    Like

  2. Bravo! Da mi je netko ikada rekao da ću plakati zbog nogometa,smijala bi se. Finale tekme u dijaspori-osjećaj kao da sam doma. Bilo nas je na tisuće,svi sretni i svi složni. Baš sam s ponosom nosila majicu i nosim je i dalje! Bravo za dečke,ujedinili su sav narod

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s