Samo pozitiva. I svizac. Ma naravno.

Rekli su mi oni koji me vole ili jako uvjerljivo lažu, da moram početi razmišljati i pisati pozitivnije. Mislim da bi lakše golim rukama izgradila Pelješki most. Al ajmo probat za mir u kući.


Jako sam sretna što živim u Hrvatskoj. Zemlji rasta i kulture, gdje jedni rastu dok se drugi smanjuju i gdje ti ga turaju na kulturan način.

Sretna sam jer imam jaku kičmu tipa Rocky Balboa koja može podnijeti sav rad potreban za plaćanje računa. Kičmo moja ljubi te majka.

Pozitivna jer imam skoro sve svoje zube pa ti bacim lijepi smiješak kad mi na računu piše; potrošila 25 kubika vode. Pa je, bit će zbog pranja svih tih silnih zuba. Eto, i kako sad ostat pozitivan kad logika nalaže – manje zuba, manji trošak. Ali ne odustajem i ostajem sretna jer imam puno povjerenje u moju Vladu i znam da mi želi samo dobro. (trenutno se kesim sama sa sobom, ovo ni napisat ne možeš a kamoli izgovorit bez da ne pukneš od smijeha!)

S mog se prozora vidi more a uskoro i LNG terminal. Bit će to krasan prizor i jedva čekam vidjeti tu krasnu fuziju prirodne ljepote i ljudskog kretenizma. Počašćena sam!

Sretna sam jer ću raditi do 67-e, zaista ne znam što bi radila inače s toliko slobodnog vremena.

Iznimno sam zadovoljna što imam televiziju na kojoj mogu gledati sva krasna mjesta koja nikada neću posjetiti i sve krasne akcije u marketima zbog kojih ostajem fit obzirom da trkom poletim po baksu mlijeka – onaj krasan osjećaj kad uštediš 8 kuna. Osjećam se ispunjeno.

Presretna sam što mi dečko radi vani, tisućama kilometara daleko, još bi samo falilo da se svako jutro budimo skupa ili ne daj Bože da rođendane, Božiće ili Nove godine budemo zajedno! Hvala ti Erste Bank!

Sreća moja pa me vesele male stvari; mala plaća, mali auto, male cice, malo Morgen.

Ponosna sam jer živim u tako multikulturalnoj sredini; u dućanu Španjolske tikvice, krumpir iz Zimbabvea, Čileanska paprika i mandarine s Madagaskara – osjećam se egzotično. A kako se osjeća Hrvatski poljoprivrednik? A valjda je i on sretan jer ne mora puno okopavat i mučit se… očito mu ni ne treba obzirom da sve što što uzgoji pobaca po cesti ko neki foler… Jebat ga, sigurna sam da mu Vlada uvijek ponudi dobru i poštenu cijenu za otkup a seljak baš neće pa neće. (pa da nisam trebala bit neki komčar majkemi!)

Jesam dobro shvatila tu šemu “misli pozitivno”?

Sretna sam jer je preko 300 tisuća ljudi otišlo iz Hrvatske sad će napokon bit više mjesta za ručnike na plaži, i drago mi je što su ovdje ostavili svoje kuće i domove da bi iste rentali negdje u tuđini. Bitno da je muving jel tako to ide? Ono kad misliš pozitivno?

Drago mi je što je Vlada donila zakon o kažnjavanju onih koji ostavljaju životinje na cesti ili ih ne čipiraju. Kazna je nekoliko tisuća kuna, evo baš čitam Zakon se uspješno proveo već niti jedanput. A ovi psići i mace koje stoje u šumarcima, na pumpama i nasred ceste to su oni šta su svojom voljom odlučili pobjeći od kuće i gazde – buntovnici jedni!

Bez dopunskog dupla participacija ma nemaš brige! Sad kad gorivo i cigare opet poskupe na posao ćemo pješke a pušit ćemo kore od banane – doktori će ostat bez posla dok mi pucamo od zdravlja! Samo ćemo malo morat proširit neke druge ustanove, na lokacijama Vrapče, Rab, Lopača…sve lijepe destinacije u prirodi.

U pozitivnom tonu završavam sretna što postojiš Vlado;  Plenki buhtlice & ekipa Buncekić iz Sabora.

Gledajući Vaše njuške, riječi i djela sa zanimanjem zaključujem da se čak, i uvijek ozbiljna Majka Priroda, zna dobro našaliti.

Samo ljubav, bez PDV-a.

2 thoughts on “Samo pozitiva. I svizac. Ma naravno.

  1. Ovo je saveseno ,citajte i placite ne znam da li od zbilje ili smijeha ali neka tece tekucina slana.Cestitke !

    Like

  2. Sad sam se baš nasmijala od srca,podržavam svaku napisanu riječ 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s