Valentinovo i ostale priče za laku noć.

Evo ide, majku mu njegovu – Valentinovo. To je onaj dan kad uganu gležanj oni što u Lidl trče po već nasjeckane ruže. *ebala te taka ljubav, što ih ne kupiš u cvjetarni nego ko cicija neka?! Pa crveni baloni, pa crvene kerefeke, pa salata od pomidora – jebat ga crveni su, pa sve nešto ko’ kampanja od SDP-a!! Taj dan ima da voliš i da izgineš od stresa.

Ako si slučajno zaboravio da voliš osobu s kojom si u vezi evo da te bar podsjeti kalendar! 14.02. – aha ok, danas volim luđački. To šta ćeš se ostala 364 dana ponašat ko’ mamlaz to nema veze ko ga je*e; ima da barem na Valentinovo blistaš ko tek opran Perwollom!

I nema tu veze muško-žensko, svi ima da volimo ko da nam je zadnje! On ima da cijeli dan ništa ne zasere a ti lipa moja uvuci se u one crvene gaće s mašnom pa makar pukla po šavu ko punjena purica. Ima da se ide na večeru, da se potroše pare, da se odglumi da nije plaćena na tri rate, da se smješkate i cmačete ko’ da vam je neko platio dnevnicu i putne troškove.

Ako stvarno voliš *ebe ti se šta si doma i šta jedeš ili dobivaš jaje na oko (na pijat ili na oko sve je dobro)! Valentinovo bi trebao biti svaki dan neovisno šta Konzum puca od čoko akcija i govori “vidimo se”! Ma e, baš tebe da idem gledat a doma me čeka ljubav mog života!

Ako si slučajno solo il onaj kojeg voliš nije kraj tebe, jadna ti majka ima da se boriš ko lav. Kakva đungla – obilježen si. Ima da trčiš doma nakon posla, isključiš telefon, televiziju, radio i svjetlo. Čuči tamo u mraku i miruj. Nemoj slučajno bit žedan, lagano bočicu i cuclaj…Ako si totalni kuler a ne ovaka pizda ko ja, idi u grad i lipo se zabavi. Boli te đoko. To je samo datum a tebe realno zaboli i još si odmah danas kupi šta oćeš – nemoj čekat akciju. Nisi ti sebi bilo tko!

I onda krene Grašo s onim svojim “ko će nego ja moje zlato jubit”…realno šta to mene briga! Momak lipo sve ti to pjevaš ali znamo brate da Martinovićku ljubiš samo ti već 20 godina! Kao sad si on postavlja velko’ pitanje! I onda još ovi zaljubljeni ko helijem napuhani, očekuju od nas regularnih da se mi veselimo kako su kupili karte još prije dvije godine, kao oni idu! Pa idi *eben ti selo veselo, ko te drži, a i cijeli će svijet ionako znat kad se masovno pooznačavate na fejsu s okvirićima od srčekića – lajkat ću te aj, samo mi se skini! A to što ste se ko majmuni posvađali oko kladionice, začepljene kade, prljavog suđa, kredita, njegove matere i parkinga baš prije koncerta to neće ić online!

Neću sad bit dvolična baba, pa šta, i ja bi da sam s onim kojeg volim. Al onaj debeli s krilima i strijelom uvik me nekako zaobiđe – kao ne vidi me i te fore! Nabijem ga korumpiranog! Valentinovo mi dođe ko prvi u mjesecu – kad odskakučem platit kredite. Onako iznenada i nepotrebno! To je samo jedan dan od svih dana koji te čekaju u životu. Nažderi se, napij se, hiberniraj – voli sebe! Stavi u pogon Desanku il kupi nove baterije – e, možda ti ružno zvuči al voli se brate ako nitko drugi neće, imaš ti ko’ će tebe voljet cilu godinu.

Vi u sretnom braku moj naklon i duboko poštovanje, aj nek prođe i taj medeni mjesec pa ćemo pričat; vi u sretnim vezama Bog vas blagoslovio nekim nasljedstvom i redovitom plaćom; vi u nesretnim vezama ako ima ljubavi borite se i koji ku*ac ste tako nesretni a ako ljubavi nema razlaz ekipa i prije poklona za Valentinovo – ne budite smradići nepošteni; a vi singlići…šta ima heroji?

Tko preživi pričat će o ovom danu ljubavi i sreće kad bar jednom na godinu cvjeta cvijeće u naše preduzeće. Ljubav nema pravila, zakona, reda ni logike a najmanje datuma. Konzumerizam nek se nosi skupa s onima koji očekuju da im donesete šarene i skupe paketiće i poklončiće! Najljepše stvari u životu su besplatne; zalazak sunca koji ubereš svijesno, šetnja po hrskavom snijegu, vino uz doručak jer nam se hoće, poljubac pored vatrice. Ljubav . Znači đabe ljudi!! Sve drugo je nešto drugo. Fuj to.

Muškarci, dajte ove godine napravite nešto zaista posebno i upoznajte svoje djevojke sa vašim ženama! (šta se palite odmah, pa šalim se, normalno da niste ludi da ih upoznate!!) A vi lipe moje drage žene, sa i bez putra na glavi, ipak obucite nešto crveno – jednostavno jer nam ta boja dobro stoji!

I nek vam je svima Sretno Valentinovo bili vi sami, u dvoje, možda i u troje…šta više to bolje bar ćete taxi moć podjelit. Samo nek je ljubavi svake vrste; princ il konj princeza il vještica – ako te vole, voli ih i ti! Takve, baš takve cijele kakvi jesu, a ne samo one djelove koje je lako voljeti nego i mane koje mogu voljeti samo odvažni!

Pusa i #samoljubav.

One thought on “Valentinovo i ostale priče za laku noć.

  1. milostiva, skroz imate pravo, to je samo datum i to dan prije plaće u HŠ spo… visoki datum kak bi se reklo… to bi bilo najpametnije ukinuti ili premaknuti na prvi maj, pa da spojimo vikend nekak.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s