Pinokijo je mala beba amater.

Dugo nisam srela normalnu osobu. Srećem samo one brižne koji misle da su normalni ne uzimajući u obzir činjenicu da hodaju sa dvi različite čarape i imaju tikove na šalteru dok plaćaju struju. Koja je, usput budi rečeno, pojeftinila. Ne čekaj, poskupila. Tko će više znat, ovaj Plenković tolko dobro laže da mu nekad slučajno čak i ja povjerujem (nakon toga odmah me bude sram i opalim si dva šamara). Da, tolko je dobar lažovčić.

Ima li neka ustanova za edukaciju ili napredni magisterij vrhunskog laganja? Ah, ima da – sabor. Obično kad muljaš izda te treptaj, mimika nosom ili trzaj okom. Ovaj brate ko od voska, sere i ne pomiče se. Zlatna medalja za sve discipline na Muljamteolimpijadi.

Uvijek me zanimalo dal političari znaju da mi znamo da nam oni lažu. Kako je tek njihovim ženama?! Dragi, jučer nisi spavao doma. Molim lijepo, naravno da jesam, možda si ti sanjala da me nema ali sam ja bio u krevetu. Majkemi. Joj dragi, imaš pravo oprosti. A zašto ti je crveni ruž na košulji? Ma kakav crveni ruž, zar misliš da bi me ijedna druga htjela osim tebe? Ah, da, bit će da je salsa od pomidora iz saborske menze. Oprosti dragi. Nemoj me tlačit s tim optužbama ko da mi nije dosta ovih 4 milijuna šta im moram kenjkat, još si mi i ti falila! Evo ti American i šuti.

I tako se političar i doma uvik izvuče jer ova pak ne može vjerovat da bi mogao zbariti bilo koju osim nje, jer realno budimo realni, al ovaj opet nekako naleti na blesačicu koja sa stručnog osposobljavanja silno želi na mjesto zamjenice ureda. Pa se tako oni malo igraju. Ne vatajte me za riječ, meni to tako samo izgleda u mojoj glavi. Šta ćete vi sa svojim glavama ja ne znam.

Onda političar kaže: Ide novi porez na nekretnine. Pa se ljudi raspamete i počnu lamatat krilima, lete perja, nešto ko kokoše kad im ubaciš novog pjetlića u 2 kvadrata kokošinjca. Kaos brate. Političar se samo mrvu ukaki, vidi da je pretjero pa kaže: Odgađam novi porez na nekretnine. Narod slavi pobjedu. Sutra nas svih u sandučiću dočeka obrazac koji moramo popunit za izračun novog poreza o nekretninama. Popila sam rakijicu a s obrascem očistila mačji wc. (taj papir nije bio dostojan mojeg dupeta).

Čujem da su naši vatrogasci dobili tonu mesnog doručka na terenu. Znači doručak za doručak, doručak za ručak i doručak za večeru. I ne samo što im je cijeli *ebeni dan bilo jutro s obzirom da su stalno doručkovali, nego im je poslan još i doručak kojem je istekao rok trajanja. Braćo moja mila, ja sam do sad vjerovala kako konzervi ni ne može isteć rok trajanja! Vlada me uvjerila u suprotno. Ma di su samo našli tu zalihu mamicu im? Vjerojatno u skladištu od Konzuma. I vatrogasci opet spašavaju narod.

Predsjednica nam je bila u Australiji. Čujem da su klokani bili zadovoljni vjerojatno zato jer ne razumiju hrvatski. Silni govori o ljubavi, slozi, bratstvu i jedinstvu unijeli su dašak apaurinske klime na kontinent. Javljaju se iseljenici i govore kako već dugo nisu tako dobro spavali, neki čak i na nogama. Proširit ćemo tržište, povećati ulaganja, (ček oni u nas il mi u njih?), i tako, bit će nam super sad kad je Grabar bila na ekskurziji. Jupi!

Vjerojatno je sljedeći posjet planiran za Irsku.

Ne, zaista, gospođa predsjednica ima pune ruke posla s tim seljakanjem ureda po Hrvatskoj i svijetu. Ni Bonnie i Clyde nisu bili tolko neuhvatljivi. Dobra taktika.

Eto sad se bolje osjećam, rekla sam što sam imala, nekako sam ustala na lijevu nogu. Iako nisam sigurna ni da bi na desnu bila bolja. Lijevo, desno sve isto sra*e samo je ambalaža nešto drukčija.

 

Vlado, nitko od vas nikad neće imati moj glas (možda i bolje, trebate me čut pod tušem).

 

 

 

2 thoughts on “Pinokijo je mala beba amater.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s