Piromančići jadna vam majka.

Oduvijek prolazeći magistralom gledam u Goli Otok i čeznem. Sad po njemu bezbrižno hopsaju turisti i rokaju selfie. Kakva šteta. Kakav neiskorišten potencijal! Tamo bi Vas stavila majku vam vašu osramoćenu gole i bose. Svako bi vas jutro prebila ko vola u kupusu da mi se ne opustite. Pa u suton zapalim po dva-tri piromančića i natjeram vas da ih čašicama od dva deca gasite. Tako.

Dvaput tjedno organizirala bi brodske izlete. Ukrcala bi 50-60 domaćih ljudi s područja koja su gorila i dala im po pendrek i šibu. Pa bi se igrali Nađi piromančića – moraš ih skupit sve. Pa s njima lipo na hrpu i da vidiš Ivanjske krijesove!

Kol’ko uvrnut moraš bit da odeš na brdo i namjerno zapališ šumu i onda šta, baciš drkicu na umiruća stabla i životinjice? I onda ako si dovoljno glup da te se i uhvati odeš pred vještaka i proglase te neuračunljivim jer si bubani u glavicu pa odeš malo na psihijatriju. Tamo te hrane, pričaju s tobom i kljukaju tableticama. Izliječila bi ja tebe laganini freestyle.

Problem je danas što je krimosima u Hrvatskoj bolje nego prosječnom radničkom Hrvatu. Zatvor ti dođe ko neko mondeno odmaralište. 3 obroka, teretana, šetnja, druženje, TV. Nit oro nit kopo. Ušo si ko debelo prasence, izašo ko odmoreni nabildani mačak spreman na nova sranja. Vjerojatno su te i razdjevičili al opet si sretan jer se vani nisi ni upola tolko sekso. Kakav EuroJackpot, napravi neko sranje i moli Boga da ti je odvjetnik nesposoban.

Ja stanem 5 minuta pod sva četiri, dođe pauk ja platim 700 kuna. Ti zapališ pol Dalmacije i odeš na odmor. Super mi je ta pravednost u životu. Oduvijek me fascinirala. A što ako ja uvatim piromančića i recimo polomim mu svih 10 prstića? I ja ću na ljetovanje u ćuzu? Vjerojatno bi me mediji prikazali ko ludu histeričnu monstruoznu opaljenu ženetinu a piromančića ko uzornog oca, savršenog sina, prijatelja i susjeda koji bi ti i bubreg dao. Nemoj me *ebat.

Znam da požar može krenut od opuška cigare, od sunce piči mi roštiljamo na +40 usred šume, može iskra od varenja napravit sranje. Sve to meni jasno. Al osobno sam vidila u petak požar poviše Benkovca, valjda je tek počeo, na brdu iznad autoputa. Ne može tamo doć niko osim s jednim ciljem. Podmetnuti požari. Jedino pitanje koje ja imam je: dal je piromančina sama svoj šef il radi đubre za nekog.

Po prirodi sam pacifist, u zadnje vrijeme nešto rjeđe. Nisam ti ja nešto jaka, 175 i 60 kila. Više izgledam na lizalicu – velka glava štapavo tijelo. Al da mi naleti onaj što pali našu lipu zemlju mislin da bi ga raščetvorila ko kokoš za juhu.

Nemoćni smo. Užas je kad se dogodi sranje a nemaš koga okrivit. Aj nama Hrvatima to ti je već ko prirodno stanje. Al sad smo već malo ljuti. Reda se sranje na sranje ko bolonjez na lazanje.

Ako neki piromačić ovo čita evo pisat ću polako. Dabog da ti se šibice navlažile a na upaljaču puko kremen. I Dabog da nikad više ne vidio vatru i sve moro kuhat na plin a boca ti uvik bila prazna ko i ta tvoja sje*bana glava. I Dabog da te medo u šumi našo i našaketo a jelen te nabio na rog.

Lipi naši vatrogasci, Bog nek vas čuva a država poštuje i uredno plati.

p.s. čudi me samo što kanader nije ni jednog Čeha na luftiću pokupio.

3 thoughts on “Piromančići jadna vam majka.

  1. Citiram: I Dabog da nikad više ne vidio vatru i sve moro kuhat na plin. ( a kako ce upaliti plin?)

    Liked by 1 person

  2. U navali bijesa omakla ti se greska
    ..plin je ziva vatra a on ce opet da svrsava
    Mijenjaj to pod hitno i razumijem tvoj bijes i jad ali ispravljaj to kako umijes i znas

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s