Plači brezo bijela…Ma crkni od smijeha!

Škoti imaju kiltove i prozračenog miška. Englezi majku Kraljicu koja će nadživjeti sve kornjače svijeta. Švicarci čokoladu i pare. Švabe kobase i Cicafest. Talijani imaju Alfu i paštu. U Bosni moš’ pojest ćevape u somunu ispred piramide. A Hrvatska nema šta nema, a šta i nema kupit će na kredit. Ima da se ima!

Ma kakav Pariz, ma kakav Rodeo Drive – nema većeg šoping centra od Hrvatske! Oš kupit autocestu? Most? Otok? Babu Maricu? Sve je na prodaju – solarna naplata. Pare na sunce i nosi. Stalno se okrećem iza sebe i gledam dal mi je neko zakačio etiketu s cijenom na dupe. Nemoj Bogati; za mene bi te odmah tražili povrat novaca i ispriku.

Hrvati se stalno žale.

Ma ko vam je to reko?! Vidi kako smo vam fini i pristojni. Vi nama dignete cijenu svega mi vas ne udavimo nego platimo. Dapače, mislim da je život ovdje prejeftin! Vidi ovako.

Šta ćemo sa zrakom Vlado? Predugo je đabe. Znaš kako smo ti rastrošni, boli glava. Ono dišemo sve u šesnaest nemoš to više kontrolirat! Razbahatio ti se narod. Razbacuje ti se kisikom. Ono baš diše di god stigne. Neki dan hodam ti ja, Vlado, i vidim ženu kako je udahnula i nije izdahnula majkemi, trajno je otuđila jedno 500 atoma kisika! Bezobrazluk! Daj smisli neku naknadu Bogati!

Vlado cure ti pare; ovi što ti skupljaju boce mislim da bi trebali napraviti neku obrtnicu. Nakelji im dva tri porezića da se ne opuste previše. Nakon samo 15 sati skupljanja boca po sunjari, eto mu za kruh i paštetu! Samo tako, ej Vlado jel spavaš?! Treba tom masivnom priljevu gotovine stati na kraj. Cijelih 50 lipa Vlado!! Ma ne sumnjam ja, već ti mozgaš kako uzet bar pola. Lukavice jedna.

I da, mislim da nam ni vodu ne naplaćujete dovoljno. Za sad plaćamo samo vode stajaćice, pitku vodu, slivnu vodu, lokve, izvore, tekuću vodu i jedno 80-90 litara imaginarne vode na mjesec. Šta ne bi naplaćivala i kapi kiše, recimo po komadu? Nije ok, kužiš, mi to sve đabe ubiremo. Šteta.

Što se struje tiče, jbg, tu ste ga zasrali. Nemoš više dignut cijenu ni da si Sanader. To nek pričeka još malo a onda izmisli pretplatu na žarulje e i na svijeće obavezno za one koji te pokušaju za*ebat.

Što se mora tiče, isto mi ne odgovara. Ajde malo si popravila dojam sa tim koncesijama. I dobro da pretražuju ljude na ulazu ko talibane na aerodromu. Ma zamisli, oni bi svoju vodu i sendvič nosili! Šta si sve ljudi dopuštaju…Trebalo bi ih malo i preko koljena pa po guzi s tim istim sendvičem da im to više nikad ne padne napamet! Ima da na licu mjesta potroše zadnje kune i lipe i ima da se smješkaju dok troše. (pod hitno zabrani knedle u grlu!) Ajde i tuševe naplaćuješ, to je ok, al mislim da je 2 kune malo. Stavi 10! Ma šta 10, 20 opizdi i smanji sekunde. Predobra si prema nama Vlado, razmazit ćeš nas.

I Vlado nemoj da ti padne napamet da nam digneš plaće i standard života! Vidim ja kako se dobro živi. Evo neki dan čovjek natanko pun rezervar na benzinskoj; dobro uzeo ga je na 3 rate al svejedno, Vidjela sam i neke ljude da su kupili mlijeko koje nije na akciji!! Kako bahato. Jučer gledam neka djeca jedu krafne na plaži; svako dijete svoju krafnu! Pala sam na dupe od šoka i nevjerice! A najgore od svega, i ja sam otvorila jogurt i nisam polizala poklopac. Stidim se i sramim što sam ikada rekla da ne živimo dobro. Oprosti mi Vlado.

Što se cigara tiče; digni kutiju na 100 kuna. Znam, nije da želiš zaradit nego ti je stalo do našeg zdravlja. Ovi mrtvaci šta leže, bebe u oblaku dima i raspadnuti djelovi tijela ne funkcioniraju. Daj stavi sliku Plenkovića il Kolinde. Doći će do masovnog odvikavanja. Imamo mi dobre želuce, ali imamo i svoje granice.

Još jednom želim zahvaliti i na skupom gorivu, sad puno manje izlazim a više čitam. Hvala i na kavi od 12 kuna u kafiću, otkrila sam da više volim popit pol litre hladne dođe mi na isto. Hvala što su poskupile cestarine, sad napokon za godišnji mogu ostat kući. E da, a najviše hvala što tako predano radiš na uvozu svega i izvozu ničega; prije sam limun shvaćala neozbiljno. Sad kad košta 24563 kuna, sad kupim jedan i gledam ga. Kako je samo lijep.

One thought on “Plači brezo bijela…Ma crkni od smijeha!

  1. kako dobro ej…ima li nade da te i i ta naša Vlada čita

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s