Rodi se ko žensko – ako se usuđuješ

Mi žene, imale smo samo jedan bezbrižan dan u cijelom životu a to je bio dan našeg rođenja. Već drugi dan počele su drame; zašto su me zamotali u žutu dekicu kad mi ta boja uopće ne stoji, nadam se da je mamimo mlijeko ono nemasno, koji mi je to k*rac na glavi i zašto me malo ne počešljaju, koliko kila ima ova u krevetiću do mene…

Onda rastemo u visinu ili širinu, pa dobijemo nogu broj 41 ili onu broj 36. Kako god, najbolje da odmah u startu krenemo same izrađivati opanke s obzirom na to da ćemo se ostatak života u svakoj trgovini obućom osjećat ko cirkuske atrakcije.

Pa te priroda opizdi crvenim pečatom; žena si i ima da curiš svaki mjesec 7 dana. Jeeeei! Tih dana oblačimo bijele hlače i igramo nogomet, plešemo i osjećamo se poletne uopće ne naduto i prištavo. Jer tako nam kažu one koze s reklama za uloške. Jaka sam žena a cice mi stanu u šalicu za espresso. Ko te pita, trpaj čarape.

Žderemo čokoladu ko’ prašumske nemani, plačemo ko pizdice jer je Pablo ostavio Juanitu, nitko nas ne razumije iako smo kristalno jasne; mi znamo što želimo ali nismo sigurne treba li nam to sada ili kasnije, ili možda ne treba al ipak želimo jer će nam možda trebati i znamo zašto ne želimo ono drugo jer nam nije potrebno. A treba nam. Ne kužim tko to i zašto jednostavno ne može razumjeti?!

Pa ljubav. Slapovi Nijagare su mala beba naspram količine vode koju izbacujemo kroz oči većinu svog života. Iz tog razloga nas doma uče plivati u što ranijoj dobi. Zatelebana telad koja piše dnevnike i poeziju za njega. Još ako se rodiš kao račica – moja sućut. Emotivna bala sijena koju istinska bol i patetična sudbina nosa lijevo-desno po poljima tragične ljubavi. Uuuuuh! Onda postaneš punoljetna pa otkriješ vino. Bar nešto.

On me ne voli. Ček, ipak me voli. Ne, ne, ne voli. Voli? Ne znam. Ma mora me voljeti. Ipak me ne voli. Zašto nije skužio da želim da me poljubi? Jer si hodala dva metra od njega i uletila u kuću ko da te ganjaju nosorozi. Kako to da me još nije upoznao s roditeljima? Jer si nekoliko puta rekla da ti se čini kako mu je mama udav od žene a tata papučar. Zašto me nije zagrlio dok sam plakala u PMS-u? Jer te se boji čovječe!

Srca su nam polomljena ko’ Vukovar devedesetprve. Al pičimo mi dalje. Al uvijek prije toga obavezno kažemo: nikad više. Pa ponavljamo isti scenarij kao HRT filmove; repriza na reprizu. Mazohizam teški. Tako smo *ebeno programirane.

Većinom ispadamo cendrave, cmoljave, hiper-osjetljive, nerazumne, naporne, dosadne. Ma nemoj! Danas više ni “A” ne smiješ reći već te napadnu sa: evo na, jesam ti rekao, nikad nisi sretna, znao sam. Ma nabijem te, pusti da kažem do kraja! Nema veze, odsječene smo. Same na planeti Živac.

Žena koja se puno sexa je radodajka, muškarac koji se puno sexa je car. Žena koja popije 5 pelinkovca je pijandura, muškarac koji popije 25 Žuja je vođa. Žena koja podrigne je neodgojena krava, muškarac koji podrigne abecedu je kralj. Žena koja pojede kilo janjetine je debela krmača, muškarac koji pojede pol odojka od dvajst kila je slatki mali medo.

Ako si slučajno ili namjerno mama, jao si ga tebi. Traži posao, sakrij djecu. Psst! Nitko ne mora znati. Nije diskriminacija samo gazda ne želi da ne pošalješ 4 mejla jer ti dijete ima vrućicu. Uroni ga u lavor vode i ubaci u zamrzivač. Bit će ok.

Nauči što je zaleđe, aperkat, zašto je sudija peder, kako se mijenja filter ulja na autu, kako naručiti kriglu pive na 12 jezika, kako pravilno ispuniti listić u kladionici, sve o Ligi prvaka, postavljati pločice (nakon što on zajebe ti ćeš popravljati). I naravno, nauči hodati u štiklama da ne izgledaš kao da ti se lome kosti sa svakim korakom. Nema veze što boli, nema veze što žulja, nema veze što si nepokretna u njima – tako lipo stoji tamo u kantunu i budi krasna.

Na prvom, drugom, trećem i svakom spoju klimaj glavicom, rijetko govori, smješkaj se nasilno al onako prirodno. Nemoj naručiti salatu ispast ćeš prefina damica, jednostavno si uzmi komad mesine i krumpira a onda otrči maraton. Jer nitko ne voli debele cure al svi vole kad cura može pojest! Majku im ironičnu.

Budi crvena, plava, crna, smeđa, šišaj kosu, puštaj kosu, sa šiškama pa bez, pa plači dok ne narastu, pa se obuci sportski, ne ipak šminkerski, pa crtaj obrve pa briši obrve, ugradi trepavice, ugradi nokte, iščupaj ih kad te ostavi. Ali svakako, oni žele samo da budeš prirodna i svoja. Ko je to reko, zeko je reko. Nabijem ih.

Ženo, prdni ako ti se prdi, podriguj i cijelu himnu ako možeš, jedi kad si gladna, prežderi se i otkopčaj dugme. Vadi čarape, skini grudnjak. Boli te đoko. Furaj tenisice jer imaš dvije lijeve, furaj štikle jer to želiš. Zaboli te za filter ulja a još manje za koeficijente u kladionici. Vrti voće u kasinu i pijuckaj vino. Ako te voli, voli i ti njega. Ako te ne voli, nek se nosi.

Život ti je samo jedan, živi ga ženo kako ti dođe! Muškarci mogu bez nas, ali samo kratko. Suđe se neće samo oprati.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s