Daj se tornjaj ća iz moje glave!

Sve one priče o tome kako vrijeme liječi raneiza kiše dolazi sunce i ova mi je najbolja; svjetlo je na kraju tunela – uzimam i nosim u smrdljivu baju na kraju ulice. Tko je uopće smislio te šuplje fraze i dal’ ikome pomažu dok mu se srce (krc-krc) lomi.

Aleluja da nakon kiše dođe sunce, to zna i mala beba još na sisi. Na kraju tunela je svjetlo – normalno, svaki tunel ima kraj i eto – misterij riješen! A to da vrijeme liječi? Stvarno. Zašto onda ne bi sve jadničke koji pate od teških bolesti stavili na par dana u vremenski stroj ili u Gradsku uru. Nek’ pričekaju tamo, vrijeme će ih izliječiti.

Koje budalaštine.

Ljudi koji to govore zapravo znaju da ti lažu u lice, ali nešto moraju reći. Pristojno je. Pa reci mi radije; želiš da ti donesem bocu vina i pizzu? Reći ću ti hvala i bit ću izliječena bar na nekoliko sati. 110% efikasnije od fraza iz jaslica.

Ne možeš zaboraviti čovjeka. Nikada. Dokle god on postoji. Čak i kada umre (ne mislim da ćeš ga ti udavit nego kad izdahne tamo negdje u 86oj) tada postoji još više u tvojim mislima, prema tvom scenariju. Dakle, ni starost ti neće donijeti mir. Samo osteoporozu.

Misli su opasne. Autosugestija je kuja. Uvjeriš sama sebe u stvari koje se nikada niti nisu dogodile. A selektivno zaboraviš sve ono što te je nagnalo da bez te osobe i ostaneš. Srce je glupo al je jače, mozak je pametan al faking slabić.

Srce je političar. Natjera te da napraviš ono čega se plašiš, dopusti ti da budeš sretna, kuca u ritmu ljubavi za ples a onda ti ga uvali. Odo ja na godišnji eto ti mozak pa se s njim dalje dogovaraj. Mozak počne analizirati, traži mane i nedostatke, i nabije ti ih na očni živac; evo vidi što ti je tvoje drago srce dopustilo.

Ide prekid. Srce se preplanulo i ljuto vraća s odmora; ne mogu ni na sekundu otić odmah neko sranje napravite!! Mozak se pravi mutav, srce na traumi a ti u sredini, ločeš vino roniš suze.

Mamicu vam vašu, opet ste me za*ebali! I tako ukrug. Ljubavna kružnica. Nema pomoći.

Samo lobotomija. Imal’ to di za obavit? I dal’ se može birat što ide na delete a što ostaje? Taman sam naučila radit burek.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s