Kako skinuti 10 kilograma do ljeta – 10 trikova za ljenjivce

Ide ljeto, meni podne. Srećom ove godine nije bilo proljeća pa smo izbjegli polukratko, polugolo i sve polu-sramotne kombinacije koje otkrivaju ostatke purice i mirisne orehnjače još od Božića. Pa smo se zahvaljujući Vakuli i dobrim vijestima o niskim temperaturama bezbrižno tucali jajima i proždrljivo mastili brkove pincama za Uskrs. A sada se (kao i sve godine prije ove) čudimo.

Al nema brige, donosimo 10 super trikova kako skinuti 10 kilograma do ljeta (nismo rekli kojeg al nadamo se ovog

1.Eliminiraj neprijatelje. Podijeli svu finu, slasnu i ukusnu hranu onima koji su ti malo antipatični. Ispast ćeš dobra osoba a oni debeli na plaži. Ako imaš doma jest ćeš, ako nemaš osloni se na lijenost i činjenicu da ti se neće dat ići do dućana kad poželiš čips. Ako ipak odeš, palac gore – krećeš se i trošiš kalorije.

2.Jedi pa kupuj. Nikad ne idi u trgovinu gladna. Kupit ćeš svega. Usput pojest sve što se lako otvara na putu do kase. Najedi se fino ko čovjek i onda kreni po namirnice. Pritom ne mislim da se najedeš ko lički medvjed prije zimskog sna – ideš samo do dućana.

3.Legenda o zdravim grickalicama. To samo glumci na filmu (za novac) oduševljeno grickaju sirovi celer i mrkvu a pritom izgledaju kao da im je zaista jako fino. Osobno mrkvu još i mogu isfurat (umačem je u senf), čips od kelja isto tako (nabaciš na njega masu mljevenog chilija i nepca ti odumru pa možeš grickati i stolicu, isto ti je). Glad zavaraj uz kikiriki (ne, ne onaj fini slani i prženi, u ljusci naravno ali ne jedi ljusku koliko god gladna bila).

4.Nasilni doručak. Jutro. Rijetki i tako pogrešno tempirani trenuci u kojima govoriš “ne da mi se jesti”, “stvarno nisam gladna”, “ne mogu sad”. E pa moraš i hoćeš. Ako ne doručkuješ u neko ćeš doba jutra postati gladna ko’ vol a vjerojatno se i najesti kao ta krasna životinjica. Napravi si radije mix finih (manje zdravih) i zdravih (manje finih) pahuljica. Žličica meda, 5-6 borovnica il pol banane pa zalij to sve mlijekom ili jogurtom i progutaj. Reći ćeš mi hvala oko podneva.

5. Ponoćni gremlin. Cijele dane slušaš kako ne bi trebala jesti iza 18:00. Šteta, jer tek oko 19:00 postaješ gladna i opasna. Pomogla bi ti brnjica, ali bilo bi ružno da ti to savjetujem (iako bi meni dobro došla)! Znam da je glad vrag i jednostavno što više misliš da ne smiješ jesti to si više gladan (zašto onda nije tako i kad razmišljaš kako bi trebala dobiti povišicu?!). Wok me baby! Uvijek super izbor, fin a i zdrav. Brzo spreman, varijacija milijun. Ako ubaciš i kapić soja umaka dobit ćeš vrhunsko jelo primjereno za nas nestašne, proljetne oblutke.

6. Ubijaš za slatko. Ljuta si kao ris jer si poslušala trik broj 1 i doma nemaš ništa slatkog. Treseš se, oči ispupčene, lagani tikovi, crvenilo i apstinencijski osip. Imaš li doma možda suhe šljive, grožđice ili brusnice? Možda med? Nemaš? Trči u dućan po čokoladicu! Imaš? Svejedno trči u dućan po čokoladicu! Tko bi se usudio predložiti ti išta drugo?! Pokušaj kupiti najmanju čokoladu, ne zloupotrebljavaj svoj položaj.

7.Piti li ne piti? Svi znamo da je svako alkoholno piće kalorijska bomba (tako bar kažu stručnjaci, osobno mislim da pretjeruju). Već kad smo malo u stisci s vremenom izbjegavaj miješana pića. Uz ručak uvijek ide jedna čaša vina, (ne mislim na kriglu!) crnog po mogućnosti. Studije pokazuju da pijuckanje vina uz obrok pozitivno djeluje na metabolizam, smanjuje rizik od depresije, povećava imunitet… (e te stručnjake vrijedi poslušati). Ako si više piva tip, ma može, bogato je vitaminom B6, smanjuje rizik od bolesti srca i sprečava stvaranje bubrežnog kamenca. Čini se kako nije na tebi da donosiš odluku, dovoljno je da misliš na svoje zdravlje a znanost je rekla svoje!

8.Ekipa ide van na pizzu. Natjeraj se da ne ideš i ostaneš doma, slomi si nokat il nešto. Ne ulazi u pizzeriu. Ali ipak, nije u redu da tvoj društveni život pati – nađi se s njima kasnije na cugi a doma se najedi zelenjave. Ah tako je kako je, šta si papala, papala si. (cijelu godinu nisi bila gladna je tako?)

9.Zašto drugi smiju a ja ne? Tvoji ukućani, partner, pas, mačka svi jedu kad žele i što žele osim tebe. Frustrirana si i u njima vidiš hodajuće pečene batke s hrskavom koricom. Lijepo ih zamoli da jedu samo u kuhinji (koju naravno izbjegavaš) ili vani. Vjerojatno te neće poslušati. Vrijeme je za tvoj luđački nindža pogled – njihova je podrška esencijalna za tvoju fit pojavu ovog ljeta. Ti ne možeš bez njih, a oni ne mogu bez tebe. (naravno, naglasi im samo ovo drugo).

10.Kruh naš svagdašnji. Zaboravi. Neće ti ništa biti, osim što ćeš izgubiti nekoliko kila. Nisu ni krekeri bolji izbor. Palenta je zato cool. Možeš ju rezati na fete i na nju mazati svašta. Kiflice, krafnice, tople pinčice za tebe su sad samo lijepa uspomena. Pec po prstima ako ih se dohvatiš. Pec pec pec! Ako si baš toliki kruholjubac napravi si svoj kruh, bez kvasca od raženog brašna. Nije nuklearna fizika nemoj mene farbat. Ako ja mogu, ti možeš još i bolje!

Eto tebe za koji tjedan kao perce. Morat ćeš si vezati kamen za ruku da te vjetar ne odnese dok se budeš sunčala na plaži.

Jer ako nešto želiš možeš zar ne? Isprike, izgovori – iš iš!

Sretno!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s