Monogamija. Šta da?

Monogamija je precijenjena i jako gordo zvuči. Evo rekla sam.

U životu imaš na odabir 20 vrsta kalodonta, 15 vrsta parizera, 50 vrsta čokoladnih keksa, 10 priloga uz biftek…a samo jednu osobu s kojom ćeš provesti život. Hm. Disbalans do kraja.

Monogamija je nametnuta moralna diktatura našeg ljubavnog života. Pored nje i pravila koja nameće, Hitler izgleda kao mala beba.

Choosing the right one

Pitam se da li itko u ovom trenutku može potpisati krvlju i zakunuti se životom da će zauvijek biti monogaman? Kako možeš znati koga ćeš sutra sresti u banci dok u suzama plaćaš ratu kredita? Da li je moguće da na šalteru do, tvoja srodna duša cvili i roni suze dok plaća svoju?

Jesi li trenutno u vezi/braku sa svojom srodnom dušom ili osobom koja podnosi tvoje mane, nekim čudom preuveličava tvoje vrline i ne diže tlak tvojoj mami?

148306-151004

Da li i dalje voziš svoj prvi auto? Može li Yugo zadovoljiti sve tvoje potrebe od 18-e do 65-e? Zaista ti se ne mijenjaju želje i razmišljanja tijekom godina? Uvijek ti je dovoljno udoban, ekonomičan, praktičan? Nikad nisi poželjela sjesti u Audi? Samo malo, da stisneš papučicu gasa, provjeriš kako ti mjenjač stoji u ruci….poDIGNEŠ ručnu? Nisi?

Imamo oči. Jedina razlika između muškaraca i žena je u eleganciji zurenja. Muškarac vidi plijen u suknji; izbeči oči, jezikom pomete pod, istegne vrat i pobere šamar od žene. Žena pak decentno skenira na 100 metara, fokusira se na “najbolju izvedbu” predmetnog objekta, obliže usne i nastavi dalje. Muškarac je lud jer joj nema što predbaciti.

Iskustvo pokazuje da onima što najviše zagovaraju monogamiju putar cijedi s glave a seksualan život im je strastven i redovit, dok ne dođu kući. Oni koji pak ne komentiraju ništa također spadaju u rizičnu skupinu; iz male Mire, tri ku*ca vire. A ovakvi kao ja, koji se pitaju “Ima li monogamija temelje za opstanak?”…nama jadna majka, kamenovat će nas.

Kad monogamija postane leš, krivo je najmanje dvoje ljudi. “On me gurnuo drugome u zagrljaj sa svojim ponašanjem”…koliko te točno jako gurnuo kad se nisi uspjela zaustaviti? Radi što želiš, s kim želiš, kada želiš. Pošteno podijeli krivicu i ponesi svoju polovicu sa sobom. S vremenom ćeš se riješiti rasutog tereta na nekom deponiju.

Kako će biti, monogamija ili ne, ovisi o tvom partneru; želi li da sjašeš il da ga uzjašeš?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s