Mobing; Hvala Šefe!

Makneš “mo” dodaš “o” i dobiješ BING-O; klasični ŠTR (šuti, trpi, radi). Sjećam se kad sam unazad puno godina prvi put čula tu riječ. Djelovala mi je tako ozbiljno. Kao neka bolest koju su dobili neki tamo ljudi.

Naravno da sam i sama strahovala; širila se rapidno i u ono vrijeme činilo se da lijeka nema. E pa lijeka nema ni danas. Bolest se i dalje širi. No postoji razlika. Velika. Ti neki ljudi, i ja skupa sa njima, razvijamo imunitet.

Postajemo imuni na dodatne poreze, poskupljenja, krađu i prijevare, manipulacije i korupciju…pa tako i na mobing! Pozitivne vijesti NAPOKON. Hrvati kao strojevi iz budućnosti.

Još jednom dokazujemo koliko smo progresivni. Stvoreni od kompletno neuništivog materijala. Bravo mi.

U ovom trenutku ne poznajem gotovo ni jednu osobu koja u nekoj fazi svog poslovnog života nije bila žrtva mobinga. Neki su iz tog iskustva izašli jači, neki s PTSP-om. Ali dobre vijesti – IZAŠLI SU. Danas dobrim vijestima očito nema kraja.

medications-342474_1920

Šef je uvijek u pravu. Prava dama zna kad mora reći “hvala”.

1. Kad vas poslodavac nazove “glupom kozom” pokušajte pronaći pozitivno u tome; mogao je reći i “glupa kravo” što bi vjerojatno značilo da ste i debela i glupa. Hvala šefe!

2. Kad vam poslodavac ne plati 124 prekovremena sata – nije istina da ne želi! Dok ste vi u firmi on posao ne doživljava kao posao već kao radost i čast; naprosto uživa u vašem društvu pa zaboravlja da vas mora i platiti. Toliko ste intrigantni i zanimljivi. Hvala šefe!

3. Kad vam poslodavac uplaćuje minimalac na račun a ostatak na ruke – vi ste ushićeni jer poznajete gospođu koja dobiva minimalac na račun a šipak na ruke. Hvala šefe!

4. Kad vam poslodavac po milijunti put zaprijeti otkazom – vi osjećate olakšanje a nakon toga sram pa odlazite u kafić iza ugla na pelinkovac. Tamo za šankom srećete svoju srodnu dušu i uskoro se udajete. Hvala šefe!

5. Kad vam poslodavac kaže “ne mislite valjda na porodiljni?” – vi naravno da ne mislite. Porodit ćete se na aparatu za kopiranje. Nakon poroda, uzmite 30 min pauze. Hvala šefe!

6. Kad vam poslodavac da otkaz dok ste na porodiljnom – vi ste u stresu i gubite mlijeko. Odlazite u Konzum ali ni tamo nema mlijeka. Prisiljeni ste kupiti kravu i postajete mali obrtnik na vlastitom gospodarstvu. Hvala šefe!

7. Kad vas poslodavac potapša po guzi – kakav divan kompliment. Od toliko guzica pa baš na moju. Hvala šefe!

Hvala Šefe!

Hvala Vlado!

Hvala Republiko!

Pa to su divne vijesti.

One thought on “Mobing; Hvala Šefe!

  1. O da… koliko puta je grč u želucu bio aktivan na putu do posla. Nakon završene smjene pada kamen sa srca. Još jedna robija odrađena… Hvala Bogu,gotovo je s tim poslom.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s