Koga briga?

Vjeruješ li u bajke? Vjeruješ li da postoji Djed Božićnjak? Vjeruješ li da će te hrvatska vlada podržati kao poduzetnicu? Vjeruješ li da ćeš dobiti potrebu podršku i motivaciju da nastaviš dalje?

Koga briga?

Jedina osoba koja sve može, želi i na kraju i hoće si upravo TI. Odmah u startu pripremi se na negativne komentare, obeshrabrujuće poštapalice koje će pratiti svaku tvoju ideju i misao. Okolina u kojoj živimo jednostavno je zatrovana virusom “nema u tome budućnosti”. Ali TI znaš da ima, jer budućnost je svaki novi trenutak koji dolazi nakon ovog, upravo ovog u kojem sad jesmo. Na tebi je da odlučiš kakva će biti tvoja. Koga briga za tuđu? To nije tvoj problem niti moraš time razbijati glavu. Imaš dovoljno svojih obveza i poteza koji tek čekaju svoj WOW efekt.

boss-746525_1920

Zaštiti svoje ideje i svoju motivaciju. Podigni zidove, štitove, bedeme, brane. Što god je potrebno jer prije svega moraš biti spremna na Ne, Ne može, Ne ide to tako, Glupo je i Nema šanse da uspiješ. Jednako kao što moraš biti spremna (malo kasnije u budućnosti) na; Rekli smo ti da je to dobra ideja, Znali smo da ćeš uspjeti, Da nije bilo nas ne bi bilo ni tebe. Okolina je izuzetno proaktivni faktor koji mijenja smjer češće nego sabornici i prilagođava se situacijama u realnom vremenu čak i brže nego zakoni Republike Hrvatske. Da, toliko je ažurna u svojim promjenama!

Prije nego kreneš sanjati o svojem novom projektu, razvijati strategiju i planove savjetujem ti da izgradiš sebe, jaču i otporniju nego ikad. Ti si nedodirljiva. Zapamti to kad krenu na tvoje ideje drvljem i kamenjem, nasmiješi se (bit će teško, ali učini to za sebe) i kaži: Koga briga?

Author: Daniela Delost

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s